.02

Aktiviteter

 
 

Lydighet

Å trene hund med tanke på å konkurrere i lydighet, er morsomt både for hund og eier. Det er en sport for mennesker i alle aldre, og den er åpen for alle hunder over 9 mnd og alle hunderaser, også blandingshunder.

Vi har fokus på godt samspill mellom hund og fører, og bruker positiv forsterkning .Du lærer å spille på lag med hunden din og vi bruker godis, lek og kos som belønning.

I konkurranselydighet utfører man fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig. Alle hundene gjør de samme øvelsene og så vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre. De har alle en ting felles: gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om ikke alle når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat bare innsatsviljen og pågangsmotet er i orden. Det konkurreres i 4 klasser med stigende vanskelighetsgrad.

Mandager har vi treninger med instruktør, vi er i hallen i vintersesongen og ved hytta i Blåbærhaugen når snøen er borte. Vi har fellesøvelser på alle treningen og ellers får man hjelp fra instruktør på det man ønsker.

Denne treningen passer for deg som har et ønske om å konkurrere i lydighet.

Kontaktperson er Gry Eikanger mobil 4701 79 916 e-post: gryeikanger@gmail.com


agility

Agility er en fartsfylt og spennende hundesport, der hinder er satt i system etter bestemte regler Det ser ofte lett ut å la hunden løpe gjennom banen, men det ligger mange timers trening bak. Det konkurreres i 3 klasser som også deles inn i hundens størrelse. Dette er en aktivitet som passer for de aller flesteJ Om du vil lese mer om sporten: Norsk agilityforening .

 

 

utstilling/eksteriør

Hundeutstilling er den hundesporten i verden som samler flest deltagere og er kanskje den hundesport som har lavest terskel for å komme i gang. Man trenger stort sett en hund med stamtavle, et utstillingsbånd og en lett innføring i sporten før man er i gang.

Motivet for å delta påutstilling er mange. Noen gjør dette for å få en kvalifisert bedømming av sin hund i forbindelse med avl, noen fordi det er en møteplass for hundefolk og en sosial happening, og noen for å konkurrere om de gjeveste titlene; championat og Best In Show.

Det er et nivå for alle, og man vil alltid treffe likesinnede på en utstilling. For å nå toppen kreves det like mye som i de andre hundesportene som for eksempel lydighet og agility, og det ligger mange timer med utstillingstrening, fysisk trening både for hund og handler og stell av pels og klør.

Handleren må kunne rasen og vite hvordan den best vises fram, må kunne få fram det beste i hunden og selv trives i ringen, og begge må være i god kondisjon både fysisk og psykisk. Det er lett å tro at det kun er hunden som blir vurdert av dommeren, men det vil alltid være en menneskelig faktor i det hele som gjør at ekvipasjen blir bedømt.

Treninger på tirsdager. Vi er i hallen på vinterstid og flytter utendørs så fort vi kan om våren. Treningene er lagt opp med både felles- og individuelle øvelser og passer for ekvipasjer på alle nivåer som ønsker å trene for å utvikle seg.

 

Rallylydighet

Rallylydighet er en spennende hundesport som fokuserer på samspill, glede og holdninger. Det er en sport som skal knytte hunder og eiere sammen på en positiv måte, og skal promotere et positivt samhold mellom hund og eier basert på tillit og respekt. Det er en blanding av lydighet, freestyle og agility, og kan gjerne betegnes som litt mer fartsfylt enn tradisjonell konkurranselydighet.

Rallylydighet går ut på å gjennomføre flere sammenhengende øvelser i nummerert rekkefølge innenfor en angitt tid. Banene er nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer. Alle øvelsene må derfor være godt trent på forhånd. Vanskelighetsgraden på øvelsene stiger etter hvert som ekvipasjen avanserer i klassene.

I rekruttklassen, som er en uoffisiell nybegynnerklasse, har man lov å belønne hunden med godbit inne i banen. I rekrutt og klasse 1 må hunden alltid være i bånd, mens hunden skal gå uten line og halsbånd i de andre klassene. Alle starter med 200 poeng og blir trukket, eventuelt disket, for «feil», som stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, øvelser utført i feil rekkefølge, vegring på hinder eller i tunnel, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Rally er en hundesport for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin, for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet eller rett og slett en alternativ aktiviseringsform for hunden. Det er en hundesport for mennesker i alle aldre, og den er åpen for alle hunder over 9 måneder og alle hunderaser, også blandingshunder.

Vi trener hver onsdag ved hytta i Blåbærhaugen i sommerhalvåret og i treningshallen på vinteren.

Det er ønskelig med grunnkurs før man begynner å trene rally.

Kontaktperson Inger Dragland, tlf. 970 86 348, elller send mail.